Pasiuni, sentimente, simpatii

sâmbătă, 28 septembrie 2013

Netul brut si viata neta

Parca a fost mai ieri cand trageam de casete apoi dischete sa incarcam cate un joc Ehis sau Mario pe hc, CIP sau Cobra. Apoi a venit netu', cracanat de virusi si poze xxx, precum cd-urile si calculatoarele noastre. Doar ca stateam la coada sa intram... se auzea dial-upul la fel ca si casetele cu jocuri pentru HC-uri ( home computer). Tigari si timp sa fi avut, ca se incarca pagina in minute bune dar merita sa vezi rezultatul. Poza cu poza, frame cu frame si iacata frumoasa pagina mult ravnita. Un shit care ne scotea un zambet.

De atunci au evoluat cam toate. Si calculatoarele si netul... odata cu ele si jocurile, site-urile... pozele sunt filme, hard diskurile sunt uriase, facem back-up online... doar un obicei nu s-a schimbat. Stam la fel cu orele in fata calculatorului, poate cu tigari si bere, dar rabdarea nu mai e aceeasi. Ne enerveaza cand copiem lent, cand vedem reclame, cand se incarca greu o pagina, cand nu ne raspunde cineva il stergem din lista de prieteni, ne schimbam mailul mai des decat ciorapii, uitam parolele si iar tigara aprinsa... 

Fie cum o fi dragi prieteni, ar mai trebui sa uitam de vechile obiceiuri si sa ne limitam timpul in fata viciului... de dragul vietii care trece.