Pasiuni, sentimente, simpatii

vineri, 4 octombrie 2013

Casatorie fara nunta si o viata linistita

Mereu mi s-a parut ciudat sa faci cum zice lumea, ca asa e obiceiul, ca traditia nu se incalca daca vrei sa-ti mearga bine in cuplu. Casatoria fara nunta este pentru mine ca berea fara alcool, cafeaua fara cofeina sau sexul cu prezervativ. Vreau sa beau dar sa nu ma imbat, imi place cafeaua la orice ora dar vreau sa si dorm, iar sexul imi place dar nu fac adapost de copii. Asa ca de ce n-ar merge la fel si cu casatoria fara nunta? Vreau sa imi leg destinul de partener, dar nu vreau sa ii cunoasc toate neamurile pana la maimuta, nu vreau sa chem fostii prieteni si colegi doar ca si eu am fost la ei, nu imi place sa vad toate babele plangand si nici sa strang plicurile ca taxa minima la final. Pana la urma sentimentele si deciziile intre cei care-si leaga destinele sunt mai importante decat gura lumii. 
Ca trebuie sa mergi la starea civila inteleg, cu martori sunt de acord. Apoi sa te cununi si religios iar sunt de acord. Dar poti s-o faci langa Ghita Ciobanul in varf de munte, sau pe la vreo biserica pitita sau uitata. Sigur acolo nu te cauta.

Sau iti chemi parintii si fratii sa nu te trezesti dezmostenit. Apoi bunicii si verisorii ca se supara parintii. Dar ei sunt prieteni cu colegii tai de serviciu, si daca aud ca nu i-ai chemat ramai izolat la birou. Deci ii chemi. Dar daca vin colegii, trebuie sa stie si seful. Ah, si daca vine seful, te gandesti sa ramai in relatii bune si cu vecinii cu care va mai vizitati. Sa chemi si cativa vecini. Dar stai, chemi colegii si nu chemi prietenii? Sa-i suni pe cei actuali sau si pe cei cu care nu ai mai pastrat legatura? Apai daca sunt atatia, trebuie sa te pregatesti sa nu te faci de ras in fata lor. Rupe-ti doua luni din viata, uita de partener eventual certati-va pe detalii, baga mai multi bani decat ai ca poate ii scoti si... deja ma doare capul.

Pentru unii casatoria cu nunta este inceputul sfarsitului. Asa ca faceti cum simtiti, iar daca vreti sa fugiti, fugiti! 


joi, 3 octombrie 2013

Sunt sexy si stiu asta!

Este important, din punct de vedere psihologic, sa ai o parere buna despre tine, sa te motivezi tot timpul si sa ai o atitudine pozitiva. Dar la fel de bine este sa ai si simtul ridicolului. Al masurii. Sa intrebi un prieten. Adevarul este undeva la mijloc, iar modestia nu a omorat pe nimeni. Inainte sa oripilezi lumea, sa convingi copiii ca exista baubau sau sa generezi infarct. Sunt persoane care te pot vedea interesant, diferit sau chiar sociabil, multumeste-te cu alte calitati. Dar te rugam noi, toti ceilalti, sa nu pozezi sexy fara sa faci un sondaj de opinie inainte. Nu este de ajuns sa spui: sunt sexy si stiu asta! Oglinda se poate sparge...

Gelatinos, scarbos si nasos

Pestele nasos este cu siguranta cea mai urata creatura din lume, fiind votat aproape unanim de public. 

Pestele traieste in largul coastelor Australiei, la adancimi de peste 1000 de metri, se hraneste cu crabi si homari, si desi nu este comestibil, este adesea prins in plasele de pescuit.

Fie vorba intre noi, nu credeti ca seamana cu un personaj autohton?

Urme de laba in piscina

Atentie la ursi, mai ales daca aveti piscina. Simpaticele fiare se bestializeaza facand sarituri in apa, in ciuda vecinilor care n-au curaj sa ceara o baita macar contra cost. Avantajul ursilor e ca nimeni nu are nesimtirea sa-i alunge sau sa inoate cu ei, distractia oferita fiind pe masura. Ca semn de multumire că s-au distrat, ursii pot lasa urme de laba in piscina daca nu reusiti sa bateti laba cu ei. 


Fiecare cat a vrut

Daca ne uitam in trecut, tara noastra a fost mare, cine-a furat-o e tare. Dar cred ca au furat-o astia care au ramas in ea, si la propriu si la figurat. A trecut timpul si nu ne-am dezis de la proastele obiceiuri. Ori ne vindem tara, ori o dam pe gratis. Hai cu ungurii sa-si ia autonomie in tara noastra si bagati si Rosia Montana la casat. Ca daca tot am fost curve si am ajuns sa ne babardim singuri, macar s-o facem de oaie ca si asa suntem neam de ciobani. Despre ce vorbesc? Uite Romania mare, care-a mai ramas pe foaie.


miercuri, 2 octombrie 2013

Ciobanii si cartea fetelor

Mai de la oras ori mai de la tara, mai spalat sau mai tavalit, mai cu noroc sau cu el deloc, am ajuns sa folosim internetul (c-o fii adevarat sau nu) si in varf de munte cu oile la pascut. Vrabia malai viseaza si oierul internet, dar daca le dai cupleaza, toata lumea pe facebook. Serios acum, Ghita Ciobanul a adunat in cateva zile mai multe vizionari decat nunta anului (fas de ea ca nu ne pasa) sau meciul Stelei cu Chelsea (alt banc de UCL). Curiosii se strang sa vada cu ochiul lor, daca reclama la Vodafone e reala sau trasa de par ca-n Romania. Si sa-i vezi glume pe ei la fiecare poza a ciobanasului mioritic, unii lauda altii critica, unii dau 'like' altii 'dislike', ca ne place oaia sau potaia, ca ciobanu' ce 'tute-n' varf de munte sau ce manca daca-i foame. Traiasca Ciobanul Ghita, si cei 500.000 de prieteni de pe facebook, cu toti cei care l-au si vizitat, inclusiv Cabral, ca daca pana acum ne minunam ce e ala internet, acum a venit vremea sa ne minunam de cei care-l folosesc. 'Dislike' Romania...




luni, 30 septembrie 2013

Țintiți aproape

Am ieșit în grădinuță
Pătrunjelu-i pîn' la puță
Mă, al naibii pătrunjel, 
Nu pot să mă piș de el...


Cand vine vacanta... cu trenul din Franta

Mucles sarsana, 
Ca tiripamanda lec cea. 
Ca de mudaraua gagiului, 
Haliur de pasa manda. 
Te tai mori cloc, 
Pasare cu cioc.

In traducere romaneasca 
A venit vacanta, 
cu trenul din Franta, 
cine-o mai ciordi 
sa dea la fratii
haideti toti la joc, 
banii la mijloc.

duminică, 29 septembrie 2013

Porc sa fii, noroc sa ai

Cateodata ne intrebam cum e mai bine. Sa ai noroc porcesc, sau sa fii un porc norocos... De exemplu daca nu ai nicio speranta de a ajunge undeva sus (pe pamant ca in rai) si te loveste norocul ca trenul, omul potrivit la locul potrivit, traznetul asta binefacator se traduce de invidiosi (oameni normali) noroc porcesc. Daca toata viata ai muncit pe un salariu mediocru, dar ai luat o nevasta cu stare sau parintii ei te tin in puf, atunci carcotasii (oameni normali) numesc proaspatul parvenit porc norocos.

Dar daca esti chiar porc, si la propriu si la figurat, si te lafai in bucuriile vietii la care tanjesc multi alti muritori (oameni normali)... asta cum se mai numeste? Porcaiala, porcaiala... dar dreptatea unde-i? Ca porcul e porc: puturos, lenes, murdar, necioplit, deloc inteligent, mancacios, cacacios, galagios, basinos si gras... ca porcul. Pai vedeti voi dragi prieteni. Ca aici nu mai e nici noroc porcesc si nici porc norocos... e porcusorul prietenos ce stapanu-l pupa jos...